Testare sportiva

Va stam la dispozitie cu un laborator modern de testare sportiva cardio-pulmonara dotat cu ergometre COSMED ultima generatie, capabile sa determine o serie de parametri fiziologici si dinamica lor in timp real in timpul efortului. Cu ajutorul tehnologiei moderne, suntem in masura sa determinam cum reactioneaza organismul subiectului testat la diferite tipuri de efort si care sunt valorile pentru volumul de oxigen consumat, de dioxid de carbon emanat, carbohidrati si grasimi consumate, toate corelate cu ritmul cardiac.

Toate aceste testari pentru VO2 max, praguri de efort aerob/anaerob, vVo2max, servesc ca baza de informatie pentru antrenori si preparatori tehnici, in pregatirea viitoarelor planuri de antrenament pentru sportivii pe care ii pregatesc.

Testarea pe banda de alergare cu aparatul COSMED Quark CPET este solutia ideala pentru stabilirea raspunsului fiziologic al organismului la efort. Componentele de inalta calitate si senzorii foarte rapizi analizeaza schimbul pulmonar de gaze, la fiecare respiratie, chiar si la exercitii de intensitate mare. Prin diferite protocoale de testare, se pot obtine rezultate ce vor stabili clar care este nivelul de antrenament al sportivului, rezistenta la efort si cum se comporta organismul sau in diferite situatii.

Testarea sportiva pe o bicicleta stationara, pe langa determinarea parametrilor fiziologici, ca si in cazul alergarii pe banda, are capacitatea de a determina viteza optima de deplasare pe sosea pentru imbunatatirea rezultatelor, sau rezistenta pe care trebuie sa o regleze la bicicletele stationare din sala de fitness, pentru a putea evolua. Cu ajutorul acestui aparat, prin echivalarea voltajului obtinut la pedalare si corelarea lui cu parametrii fiziologici, antrenamentele de ciclism devin usor de inteles si foarte eficiente.

Cu ajutorul unitatii mobile COSMED K4b2, ducem testarea antrenamentelor acolo unde acestea se practica. Tehnologia si dimensiunile sale permit colectarea de informatii breath-by-breath in teren, pentru sporturi diverse, si transmiterea lor catre laptop pentru analiza. Practic, acest aparat portabil are functiile de testare prezente in laborator la care se adauga si geolocalizarea prin GPS pentru viteza de deplasare si altitudine si poate fi folosit utilizand protocoale specifice, pe langa cele de alergare si ciclism, pentru majoritatea sporturilor.

Testarea cardio-respiratorie, cu individualizare pe sportul pe care il practica, si mai precis pe postul pe care joaca, poate determina o serie de parametri care vor transmite antrenorului cum anume sa desfasoare antrenamentele pentru a obtine diferente notabile in performanta, la nivel de forta, explozie, rezistenta. Testarea poate dezvalui volumul maxim de oxigen, pragul maxim de efort, rata metabolica, determinarea nivelului de oboseala indus in efortul specific sportului respectiv. Poate fi vorba de gimnastica, atletism, tenis de camp, fotbal, handbal, baschet, canotaj, kaiac-canoe, hochei, ciclism, in orice sport putem afla cum anume trebuie facute antrenamentele pentru a obtine rezultate de top, iar cu testari facute in mod regulat se pot vedea rezultatele unor antrenamente adecvate de-a lungul timpului.

Orice persoana care vrea sa inteleaga ce anume are de facut pentru imbunatatirea stilului de viata si rezultatelor sportive si care este zona sigura de efort in care sa isi faca antrenamentele fara sa riste accidentari, este binevenita sa incerce beneficiile oferite de cunoasterea parametrilor fiziologici din timpul antrenamentelor. Se pot efectua protocoale de antrenament cu o durata de aproximativ o ora, prin care se stabileste consumul de grasimi si carbohidrati si corelatia cu numarul de minute pe kilometru si ritmul cardiac. Fie ca este vorba de slabit, de tonifiere, de imbunatatire a performantelor sportive, testarea determina zonele de efort corecte si modul in care trebuie facute antrenamentele.


Formular de Contact

Pentru a obtine mai multe informatii despre acest serviciu, va rugam sa ne contactati folosind formularul de mai jos.Pescariu Sports&Spa pe Instagram

Urmariti-ne pe Instagram pentru cele mai recente fotografii si evenimente.