Echipa
Cristina Alexandrescu

Enjoy what you do!
Am putea sa incepem sa vorbim (despre inot) si sa nu ne oprim niciodata. Despre inot in general, despre procedee, stiluri, principii, metode, mijloace de antrenament  si multe altele (ce, unde, cum, cand si de ce?). Va astept la Pescariu Sports & Spa sa demontam miturile de mai jos in timp ce ne bucuram de beneficiile inotului!
„Daca mergi la inot iarna, racesti.” – FALS
Racelile si virozele frecvente din sezonul rece ii fac pe parinti sa fie foarte reticenti in legatura cu activitatile copiilor in aceasta perioada. In realitate, insa, persoanele care practica saptamanal inotul racesc mai rar, datorita faptului ca aceasta activitate dezvolta sistemul cardiovascular si capacitatea pulmonara, intarind imunitatea. Pentru a te asigura ca nu racesti iarna dupa ora de inot, este necesar ca, de la momentul iesirii din bazin pana cand iesi afara, sa treaca cel putin 15 minute, timp in care corpul se obisnuieste cu temperatura din afara bazinului.
„Inotul este periculos pentru gravide.” – FALS
Alaturi de mersul pe jos si exercitiile fizice usoare, inotul se afla in topul exercitiilor recomandate de medici pe timpul sarcinii. In apa iti simti corpul mai usor, iar riscul de a te accidenta este redus.
„Copilul poate invata sa inoate dupa varsta de 4 ani.” – FALS
Miscarile in apa sunt benefice tuturor copiilor, indiferent de varsta. Intr-o foarte mare masura, insa, beneficiaza bebelusii care merg la bazin, acestia dobandind astfel o coordonare mai buna a miscarilor, intarindu-si musculatura, sistemul respirator si cardiovascular si dobandind o mai mare incredere in abilitatile lor si, in general, in ei insisi.
„Daca am peste 25 de ani, nu mai pot invata sa inot.” – FALS
Adultii au mai multe temeri legate de ce li se poate intampla in apa si, din acest motiv, evita sa vina la prima ora de inot. Insa, toti adultii care reusesc sa depaseasca aceasta frica si sa vină la bazin vad cum exercitiile pe care le fac la recomandarea instructorilor specializati ii ajuta sa se simta din ce in ce mai siguri pe ei si mai in siguranta in apa si in ei insisi.
„La inot merg doar cei care au practicat acest sport din copilarie.“- FALS
In realitate, odata ce ai invatat sa inoti la un moment dat in trecut, poti veni oricand la bazin pentru a-ti perfectiona tehnicile de inot. Mai mult, daca nu stii sa inoti, este cel mai potrivit moment sa incepi sa inveti pentru a depasi teama de apa si pentru a avea o sanatate mai  buna si un organism mai puternic.