Blog
Sunday Social @ The Gallery by Pescariu Sports & Spa

Dansul este poezia piciorului, iar petalele de univers infloresc pas cu pas si vers cu vers pe terasa @ The Gallery,

duminica, la Sunday Social!

Kizomba este unul dintre cele mai populare stiluri de dans si de muzica, avandu-si originea in Angola, fiind un derivat al dansului traditional semba, cu muzica zouk si compas originare din insulele Antilele Franceze din Pacific.

Kizomba este caracterizata de un ritm lent, romantic, adesea fiind cantat in limbile spaniola si portugheza, datand din anii 1980-1990.

Dansul a fost influentat de alte dansuri deja existente, precum semba, rebita, kabeluta, maringa si tango, in urma contactului dintre colonisti si populatia africana.

Kizomba este foarte populara in tari ca Angola, Guineea-Bisau, Mozambic, Brazilia, Guineea Ecuatoriala, Portugalia, Belgia, Olanda, Franta si Luxemburg.

Aceasta a fost promovata puternic in tarile francofone de persoane ca Jose N’dongala, care a si infiintat o academie independenta pentru invatarea acestui dans, „Kizombalove”.

Kizomba se danseaza in pereche, cu o priza lejera, exprimand senzualitatea ritmului african. Prin prisma miscarilor de unduire a corpului in sus si in jos care trebuiesc executate, genunchii se pastreaza flexibili.

Va asteptam sa va bucurati de Kizomba, la Sunday Social @ The Gallery!


This slideshow requires JavaScript.